k s logo main
Як вибрати психотерапевта?

Як вибрати психотерапевта?

Поліна Сергієнко

Вибір психотерапевта є, без сумніву, дуже відповідальним завданням, адже на шляху до зцілення важливо обрати гіда, який може допомогти подолати труднощів. Нижчезазначені кроки допоможуть внести в цей процес крихтку ясності.

  1. Методика. Найголовніше — обрати спеціаліста під особистий запит. Для цього треба, перш за все, вибирати спершу метод, який має доведену ефективність щодо вашої проблеми. Зробити це можна за допомогою перегляду офіційних наукових протоколів з рекомендаціями методик під конкретні розлади.

 

  1. Освіта. Психотерапія є дуже непростим процесом і вимагає високого рівня фахової майстерності, тому необхідно обирати спеціалістів, які, перш за все, є акредитованими у конкретному методі.

 

  1. Досвід. Хоча акредитаційний сертифікат є важливим показником освіченості фахівця, він не виступає гарантом ефективності для конкретного запиту. У психотерапії є галузі, що вимагають додаткової освіти для здобуття спеціалізації у даній сфері (наприклад, робота з комплексним посттравматичним стресовим розладом), досвіду та супервізій щодо окремих галузей сфери психічного здоров`я. 

 

  1. Додаткова інформація. Зокрема про залученість спеціаліста до фахових товариств, наявність необхідних ліцензій, відгуки інших пацієнтів тощо,

 

  1. Особиста думка. Коли ви терапевта вже обрано і подорож розпочато – зважайте на власне враження: чи особа розуміє, чи вдається побудувати належні партнерські стосунки, чи зрозуіла суть дороги зцілення, чи спостерігається очікуваний ефект і т.д.

Запис на прийом

Виберіть філію:

Запис на консультацію у Львові

Пн-Пт 10:00-17:00

Запис на консультацію у Києві

для дитини/підлітка:

Пн-Пт 10:00-18:00

для дорослої особи:

Пн-Пт 09:00-17:00

Запис у телеклініку

Пн-Пт 10:00-17:00