k s logo main
Як шкільний психолог може допомогти дитині з симптомами депресії?

Як шкільний психолог може допомогти дитині з симптомами депресії?

Поліна Сергієнко
  1. Налагодити спілкування з учнем, щоб він розумів, що поруч є люди, які зацікавлені йому допомогти і підтримати. 
  2. Розглянути можливість коригування навчальної програми, адаптуючи її до потреб учня. Це може включати зміни в навчальному навантаженні, планування навчальних періодів на більш комфортний час для учня та інші адаптації. До цього процесу варто залучити батьків та шкільну команду.
  3. Встановлювати чіткі очікування для учня та забезпечувати його регулярним зворотнім зв’язком щодо його прогресу. Це допоможе дитині усвідомити свої можливості та відчути підтримку у власних досягненнях. 
  4. Створювати можливості для соціальних взаємодій серед учнів, що сприятиме розвитку навичок спілкування та позитивній атмосфері у класі.
  5. Якщо дитина має періоди відсутності через хворобу чи з інших причин, варто розробити план її реінтеграції до навчання та спільноти класу.
  6. Підтримувати дитину в її індивідуальних проявах, заохочувати ділитися своїми почуттями і думками, залучати до обговорення відкритих питань, це може допомогти подолати страх робити помилки в присутності інших. 
  7. Ознайомитися з процедурами та підходами до роботи з учнями, які виражають суїцидальні думки, щоб забезпечити їм відповідну підтримку та захист.

Важливо розуміти, що пізнє дитинство і підлітковий вік – унікальний період розвитку, за якого відбуваються значні зміни, і людина зіштовхується з багатьма джерелами стресу. Зважаючи на це, необхідно вміти відрізнити нормальні для даного віку емоційні реакції від потенційних симптомів депресії і вчасно надати допомогу.

Запис на прийом

Виберіть філію:

Запис на консультацію у Львові

Пн-Пт 10:00-17:00

Запис на консультацію у Києві

для дитини/підлітка:

Пн-Пт 10:00-18:00

для дорослої особи:

Пн-Пт 09:00-17:00

Запис у телеклініку

Пн-Пт 10:00-17:00