k s logo main
8 способів як підтримати дитину з тиковим розладом

8 способів як підтримати дитину з тиковим розладом

Леся Підлісецька

Коли у дитини вперше з’являються тики чи діагностовано тиковий розлад, легко розгубитись чи запанікувати.Батьки намагаються всіма способами допомогти своїй дитині, особливо, коли бачать, як вона страждає.Ось кілька простих способів, як батьки можуть підтримати дитину з тиковим розладом

Спосіб 1

Будьте спокійні та терплячі з дитиною. Пам’ятайте, ваша дитина не може контролювати свої тики.

 

Спосіб 2

Спробуйте обмежити кількість уваги, зосередженої на тиках. Привернення уваги до тиків у будь-який спосіб може посилити їх. 

 

Спосіб 3

Проаналізуйте, які ситуації чи діяльність призводить до посилення тиків.У багатьох дітей тики посилюються після занять у школі або під час перегляду мультфільмів та відеоігор.

 

Спосіб 4

Заохочуйте дітей до спорту і творчого хобі.Такі види творчої діяльності, як малювання чи заняття музикою, допомагають сконцентрувати мозок на інших речах та можуть зменшити частоту й інтенсивність будь-яких тиків.

 

Спосіб 5

 

Допомагайте своїй дитині розвивати здорову самооцінку. Адже іноді реакція інших людей на симптоми тикового розладу може мати величезний вплив на її впевненість у собі. Тому важливо, щоб батьки зосереджували свою увагу на сильних сторонах дитини і плекали їх. 

 

Спосіб 7

Заохочуйте дитину повноцінно харчуватися, бути фізично активною та турбуватись про достатній сон. Добре здоров’я та благополуччя також впливають на зменшення тиків у вашої дитини.

 

Спосіб 8

Поясніть про тики іншим членам сім’ї, вчителям і друзям вашої дитини. Це допоможе створити сприятливе середовище для неї.



Запис на прийом

Виберіть філію:

Запис на консультацію у Львові

Пн-Пт 10:00-17:00

Запис на консультацію у Києві

для дитини/підлітка:

Пн-Пт 10:00-18:00

для дорослої особи:

Пн-Пт 09:00-17:00

Запис у телеклініку

Пн-Пт 10:00-17:00