k s logo main
Наша нова публікація – «Методика скринінгу психічного здоров’я у дітей та молоді»

Наша нова публікація – «Методика скринінгу психічного здоров’я у дітей та молоді»

Вчасне виявлення розладів в сфері психічного здоров’я дітей та молоді є одним з найважливіших завдань. Одним із способів це зробити є проводити скринінг психічного здоров’я дітей та молоді в часі лікарських консультацій. В даній публікації фахівець знайде детальний алгоритм дій щодо того, як виявляти ранні ознаки розладів на різних вікових етапах життя дитини, як інформувати про виявлені симптоми батьків та саму дитину, як скеровувати за належною допомогою і як налагоджувати мережеву співпрацю з партнерами.

Для медичних працівників – лікарів та медичного персоналу – цінною стане інформація про те, як проводити усний та письмовий скринінг щодо поширених викликів в сфері психічного здоров’я дітей та молоді, які запропонувати опитувальники та шкали рідним і дитині для уточнення тих чи інших труднощів. Кожен із опитувальників та шкал містить інформацію щодо опрацювання та інтерпретації відповідних результатів.

Більш деталізовано у виданні представлено опитувальники, які дають змогу зробити припущення про наявність чи відсутність ознак поширених розладів в сфері психічного здоров’я, зокрема розладу з дефіцитом уваги та гіперактивністю, депресії та тривожних розладів.

Цінною частиною цього видання теж є практичні рекомендації щодо того, як інформувати батьків та дитину, коли в лікаря є припущення про наявність того чи іншого розладу в сфері психічного здоров’я дитини, як скерувати батьків задля отримання належної фахової допомоги і зрозуміти якої доказової допомоги потребує сім’я, як супроводжувати та координувати послуги для дітей та їхніх сімей і загалом як цілісно турбуватись про фізичне та психічне здоров’я дітей та молоді.

Дане видання створене в межах проєкту Психічне здоров’я для України (MH4U) за підтримки Швейцарії.

Вітаємо з публікацією усю команду, яка працювала над нею, на чолі з психологом центру Мар’яною Єсип!


Запис на прийом

Виберіть філію:

Запис на консультацію у Львові

Пн-Пт 10:00-17:00

Запис на консультацію у Києві

для дитини/підлітка:

Пн-Пт 10:00-18:00

для дорослої особи:

Пн-Пт 09:00-17:00

Запис у телеклініку

Пн-Пт 10:00-17:00